Γευστική και ντελικάτη γέμιση ταυτόχρονα😋
Μη φοβάσαι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να γράψω τη συνταγή από το να την φτιάξω
Κρέπες από 8 έως 10 περίπου:
Υλικά
2 μέτρια αυγά
250 ml γάλα
150 γρ αλεύρι 00
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
500 g φρέσκο σπανάκι ζυγισμένο όταν καθαριστεί
500 γρ Ρικότα ή ανθότυρο
1 μέτριο ολόκληρο αυγό
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Μοσχοκάρυδο για γεύση
60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Για τη μπεσαμέλ:
500 ml γάλα
40 γρ βούτυρο
40 γρ αλεύρι 00
1 πρέζα αλάτι
Μοσχοκάρυδο για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Για γαρνίρισμα:
2 – 3 κουταλιές απλή σάλτσα ντομάτας.
Τριμμένη παρμεζάνα για γεύση
Μέθοδος:
Ετοιμάζουμε λίγη απλή σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεκινώντας την προετοιμασία:
Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το γάλα, εναλλάξ για να έχουμε ένα λείο,
ρευστό και χωρίς σβόλους μείγμα.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει σε ένα τηγάνι χωρίς να το αφήσουμε να στραγγίξει πολύ, θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να ψηθεί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα τρυπητό.
Ετοιμάζουμε τις κρέπες:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού το αλείψουμε με βούτυρο και αφαιρέσουμε την περίσσεια λίπους με το χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε μια κουτάλα ζύμη και μετακινούμε το ταψί για να απλώσει ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα, όταν οι άκρες της κρέπας αρχίσουν να ξεκολλάνε από το τηγάνι, την αναποδογυρίζουμε προσέχοντας να μην σπάσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και από την άλλη πλευρά. Μετά το μαγείρεμα βγαζουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
Αυτή η μπεσαμέλ θα είναι πιο απαλή, προσθέτοντας λιγότερο αλεύρι από την κλασική συνταγή.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι με τη μία, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, διαλύουμε τον πάτο με λίγο ζεστό γάλα και μετά το προσθέτουμε με τη μία, ανακατεύοντας ζωηρά για να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε το αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι, μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κρύο σπανάκι, ώστε να το ψιλοκόψουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί στραγγισμένο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά.
Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις κρέπες, βάζοντας μια γενναία κουταλιά σπανάκι στο κέντρο της επιφάνειας της κρέπας, σχηματίζουμε ένα ρολό.
Τυλίγουμε την κρέπα μέχρι το τέλος παίρνοντας έτσι έναν κύλινδρο.
Μπορείτε να το αφήσετε ολόκληρο ή να το κόψετε στα δύο αν προτιμάτε.
Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και μοιράζουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ, τοποθετούμε μέσα τους κυλίνδρους της κρέπας, ευθυγραμμίζοντάς τους το ένα δίπλα στο άλλο.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ρίχνουμε εδώ και εκει λίγη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι.
Ρίξτε γενναιόδωρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 20 λεπτά + 5 λεπτά στη λειτουργία Grill ή μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
Σερβίρετε και απολαύστε το γεύμα σας
ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?