Κρεμμύδια Γεμιστά στο Φούρνο

Συστατικά

4 μεγάλα κρεμμύδια 
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες σε κύβους ντομάτες κονκασε
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Ζωμό λαχανικών ή νερό 1 κγρ
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε την κορυφή κάθε κρεμμυδιού. Χαράξτε το κρεμμύδι κατά μήκος, για να βοηθήσετε τα στρώματα κρεμμυδιών να μαγειρέψουν ομοιόμορφα.
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα κρεμμύδια. Βράστε για 3-4 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Όταν είναι αρκετά κρύα για να τα πιάσετε, ξεφλουδίστε τα εξωτερικά στρώματα, ένα προς
ένα και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε τον εσωτερικό πυρήνα και κρατησε τον για την γέμιση.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Ανακατέψτε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα επιπλέον λεπτό.
Προσθέστε ρύζι, ένα κουτάκι από τις ντομάτες, κόκκινο κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
νερό. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών ή άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και
πιπέρι.
Απλώστε μερικές κουταλιές λαδιού στο κάτω μέρος του ταψιού σας.
Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίστε τα κρεμμύδια. Τυλίξτε κατά μήκος και επικαλύψτε το
εξωτερικό χείλος με άλλη φλούδα κρεμμυδιού για να κλείσετε με ασφάλεια.
Τοποθετήστε τα γεμισμένα κρεμμύδια σφιχτά μαζί το ένα διπλά στο άλλο μέσα στο ταψί.

Εάν γεμίσετε το ταψί σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα δεύτερο στρώμα πάνω από το
κάτω στρώμα.
Απλώστε μέσα στο ταψί τυχόν υπόλοιπο της γέμισης γύρω από τα τυλιγμένα κρεμμύδια.
Προσθέστε το δεύτερο κουτάκι με ντομάτα και to ζωμό λαχανικών ή νερο. Ραντίστε από πάνω με αρκετό ελαιόλαδο.
Σκεπάστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά, ξεσκεπάστε και συνεχίστε
να ψήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μαγειρευτεί το ρύζι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά με γέμιση Παστίτσιου…είναι “έργο τέχνης”
Επόμενο άρθροΓλυκάκι Καρύδας…τόσο νόστιμο όσο και απλό