Κρεμώδες μενταγιόν χοιρινό φιλέτο

Advertisement

Υλικά

600 γραμμάρια φιλέτο ψαρονέφρι
αλάτι ,πιπέρι
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
100 γραμμάρια κρεμμυδιών
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμμάρια βουτύρου
3 φύλλα φασκόμηλου
40 γραμμάρια αλευριού
100 ml λευκού κρασιού
περίπου 400 ml ζωμού βοδινού 
120 γραμμάρια τυριού brie

Εκτέλεση

 Κόβουμε σε μικρές μερίδες το φιλέτο.Το πιέζουμε με την παλάμη μας να απλωθεί και το αλατοπιπερώνουμε.
 Βάζουμε σ ένα μπολ λίγο λάδι και βάζουμε μέσα το κρέας.Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι.Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
 Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σ ένα τηγάνι και τοποθετούμε το κρέας.Σωτάρουμε 4 λεπτά απο τη μία πλευρά και 4 από την άλλη.
 Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι (το βάζουμε σε μια κατσαρόλα) βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδο για 1 λεπτό.Ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου.Προσθέτουμε το αλεύρι.
 Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.Ρίχνουμε το κρασί.Αλατοπιπερώνουμε.
 Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί,περίπου 4-5 λεπτά.Ρίχνουμε τα 100 ml απ τον ζωμό ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
 Ρίχνουμε άλλα 100 ml ζωμό και μαγειρεύουμε ακόμη 3 λεπτά.
 Προσθέτουμε το τυρί.Χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
 Σε αυτό το σημείο αλέθουμε στον μύλο που έχουμε για να λιώνουμε την πατάτα τη σάλτσα προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και την ρίχνουμε πάνω από το κρέας.
 Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
 Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές η ταλιατέλες!!!!!
 Καλή όρεξη!!!!
Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement