Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια και σκόρδο
Συστατικά
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
340g πορτο μπελο μανιτάρια ή άλλη ποικιλία
1,5 κ.σ. λιωμμένο σκόρδο και 3 σκελίδες σκόρδο
2 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500ml / 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο φύλλα θυμάρι προαιρετικό
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα προαιρετική
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα, προαιρετικό
225g ζυμαρικά
Οδηγίες
Σκουπίστε τα μανιτάρια να είναι καθαρά με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Κόψτε τα μανιτάρια σε
φέτες.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε φυτικό λάδι. Προσθέστε τα μανιταρια. Σοτάρετε μέχρι
να μαλακώσουν. Προσθέστε τον σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι εάν το χρησιμοποιείτε και
σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσέξτε να μην καψετε το σκόρδο. Προσθέστε
περισσότερο λάδι στο τηγάνι εάν είναι απαραίτητο και χαμηλώστε τη φωτιά εάν
χρειαστεί.
Όταν το σκόρδο είναι μαλακό, προσθέστε 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Αφαιρέστε τα μανιτάρια από το
τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
Στο κενό τηγάνι, προσθέστε βούτυρο και λιώστε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε,
μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Ανακατέψτε το γάλα και βράστε. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε μανιτάρια και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι.
Η σάλτσα μπορεί να αναμιχθεί με μαγειρεμένα ζυμαρικά και να σερβιριστεί.
Αν θέλετε, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα σε σάλτσα πριν την ανάμειξη με ζυμαρικά.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.
Βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και μαγειρεύουμε
τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν. Μαγειρέψτε ζυμαρικά και σάλτσα ταυτόχρονα, ώστε να
είναι έτοιμα για φαγητό. Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μπορούν να αφαιρεθούν από νερό και
να προστεθούν απευθείας στο τηγάνι με την σάλτσα. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε
λίγο νερό ζυμαρικών για να αραιώσετε τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά τα ζυμαρικά με
τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.
ΠΗΓΗ: https://anitacooks.com/