Από τον Σταύρο Κουστένη, Chef του «Αρχοντικού Δεληγιάι,νη» στη Δημητσάνα

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό

1 It ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι κρασί Μαντινεία

2 ματσάκια μυρώνια

1 πράσο ψιλοκομμένο

μισό φινόκιο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 Κ.Υ. πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

φρέσκα κλαράκια από μυρώνια

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


• Πλένουμε καλά τα μυρώνια και τα κόβουμε με το χέρι μας.

• Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά

το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και τα μυρώνια. Ρίχνουμε το κρι-

Οαράκι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα. «Σβήνουμε» με

το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε

και τα κυβάκια ντομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.

• Σε ένα ποτήρι ζωμού λαχανικών διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών λίγο λίγο και συμπληρώνουμε

κάθε φορά που το απορροφάει, μέχρι να μισοβράσει.

Αλατοπιττερώνουμε και μεταφέρουμε το κριθαρότο σε ένα πι-

ρέξ, ρίχνοντας μέσα τα υγρά που έχουν περισσέψει.

• Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 20

λεπτά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.

• Μόλις ροδοκοκκινίσει κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε 5

λεπτά να τραβηξει όλα τα αρώματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει

και σερβίρουμε. Φινίρουμε με ένα κλαράκι φρέσκα μυρώνια.