- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή σοκολάτα.
- Φυλάξτε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ.σοδα
1 κ.γ. μπεικιν
1/2 κ.γ. αμωνια
1 κ.σ. κανέλα
1 βανίλια
Αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει ανάλογα το μέγεθος του ποτηριού που θα χρησιμοποιείσετε για τα υλικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα έχουμε διαλύσει την σόδα και την αμωνια στο χυμό πορτοκάλιου. Στο μίξερ για 15′ για να γίνει αφράτο το μείγμα προσθέτουμε το Αλεύρι να μην γίνει σφιχτή η ζύμη την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστη και μετά πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε για 15′ στους 170 βαθμούς.
ΠΗΓΗ: Maria Dogani