Υλικά
2 κότσια χοιρινά
3 πατάτες μεγάλες
χυμό από 2 πορτοκάλια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
1 κ.γ μέλι
μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι,θυμάρι
4-5 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κότσια και τα βάζουμε στη γάστρα.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τ αλείφουμε με μουστάρδα.
Κάνουμε μικρές τρύπες με το μαχαίρι σε κάθε κότσι και φυτεύουμε κομματάκια απ τις σκελίδες σκόρδου.Βάζουμε τις πατάτες κομμένες μικρά κομμάτια.Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε σκόρδο στις πατάτες.
Σ ένα σέικερ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, τον χυμό,2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα,αλάτι πιπέρι και το μέλι.
Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες.Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια για άλλη 1 1/2 ώρα στους 180.
Τέλος ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη