Λαζάνια, πιπεριες, μανιταρια, τυριά κ μπεσαμέλ

Yλικά για 4-5 άτομα

12-16 φύλλα λαζάνια 
3 φλ.τσ. περίπου ψαχνό από βραστό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
3 πιπεριες τρικολορε
1 ντομάτα στον τριφτη
1/2 κγ σκόρδου σε σκόνη
1/2 ματσακι μαϊντανό
100 γρ. γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ.τσ γκουντα τριμμένη
λιγο καπνιστό μπετσοβονε
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα ολόπαχο
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
4 με 6 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 αυγά

Εκτέλεση

Το κοτοπουλο το εβρασα κ το ξεψάχνισα σε κατσαρολα με λίγο βουτυρο , σοταρα κρεμμυδακια φρέσκα, πιπεριες τρικολορε , μανιτάρια μέχρι να μαραθουν. Μετά εριξα το κοτόπουλο, λίγη ντομάτα στον τριφτη, αλατι, πιπερι μπόλικο μαϊντανό, λίγο σκόρδο σε σκόνη κ λιγο από το ζουμακι που εβρασα το κοτοπουλο.
Σε πυρέξ έστρωσα λαζάνια, μετά γέμιση μετά μιξ τυριών ( γραβιέρα, παρμεζάνα , γουντα κ λιγο καπνιστό μπετσοβονε) κ ξανα κ ξανα κ τέλος σκέπασα με λαζάνια κ από πάνω αραιή μπεσαμέλ , λίγη φέτα τριμμένη  κ λίγες φέτες ντομάτας έτσι για την ομορφιά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προσέχοντας να μην ακουμπάει στην επιφάνεια) και βάζουμε στο φούρνο για 30′. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 7′-10′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 10′ πριν το σερβίρουμε.

Για την μπεσαμελ
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί μαζί με 2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη και λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές αλεύρι ανάλογα πόσο σφιχτή η αραιή την θέλουμε.
Ανακατεύουμε συνέχεια να διαλυθεί το αλεύρι και να αρχίζει να βράζει σε πιο χαμηλή φωτιά και να δέσει.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα και σπάμε μέσα δύο αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα, γίνεται και χωρίς αυγά αλλά έτσι
γίνεται πιο αφράτη.

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά με Συκωτάκια Κοτόπουλου…ένας εξαιρετικός μεζές
Επόμενο άρθροΚέικ με Κρέμα-Σοκολάτα διαίτης…Όλοι όσοι το φτιαξουν θα το απολαύσουν.