Δείτε Επίσης: Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας | Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ

Σκεφτείτε το, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πολύ βασικά συστατικά. Μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε τη δική σας κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών ή να αγοράσετε μια έτοιμη σάλτσα. Είναι απολύτως εντάξει να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη σάλτσα

Υλικά

3 μελιτζάνες Φλάσκες
2 αυγά
2 γιαούρτια
1 ματσακια μαιντανό ψιλοκομένο
1 κούπα Σάλτσα ντομάτας
1 κγ σκόρδο σε σκόνη
1 κσ καπνιστή πάπρικα
300γρ τυρί γκούντα τριμμένο
λάδια
αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζανες σε φέτες το 1 εκ και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλατίζουμε πρώτα από την μετά πλευρά και με τα τις γυρνάμε και από τη άλλη.
Μετά τις λαδώνουμε και τις βάζουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς.
Στο χρόνο αυτός ετοιμάζουμε την επίστρωση που θα απλώσουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
Χτυπάω τα αυγά με σύρμα χειρός , προσθέτω το γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο, πιπέρι,
και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζω τις μελιτζάνες από το φούρνο. Σε ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος σαν πυρέξ λαδώνω και στρώνω τις ψητές
μελιτζάνες (ισως επικαλλυπτονται κιόλας) , και ραντίζω με την σάλτσα ντομάτας παντού πάνω
από τις μελιτζάνες , και μαιντανό. Στην συνέχεια απλώνω και το μείγμα γιαουρτιού – αυγών.
Απλώνω και το τυρί γκούντα να καλύψω όλο το ταψί
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.

Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας | Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ

Πηγή Φωτό 

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το στο σπίτι με μόνο 4 συστατικά
Επόμενο άρθροΧταπόδι με κοφτό μακαρονάκι