Υλικά 👇
3 ποτήρια γιαούρτι
6 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι λίγο
Λουκάνικα
Επάλειψη με 1 αβγό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι και το αλεύρι σταδιακα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πρόσθεσε αλάτι κατά βούληση.
Φτιάξτε ενα μεγαλο μπαστουνι μπαστουνι κόψτε όσο ενα πορτοκάλι την ζυμη
Πάρε τα κομμάτια από τη ζύμη και άνοιξέ τα σε πιτάκια στρογγυλα και χωριστε στα 4.
Τοποθέτησε ένα κομμάτι λουκάνικο σε κάθε τεταρτο απο τα πιτάκια.
Διπλώσε τα πιτάκια σε τρίγωνα ή σε σχήμα φακέλου και πιέσε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Χτύπα ελαφρά το αυγό και βάψε τα λουκανικοπιτάκια με πινέλο.
Τοποθέτησε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος λουκάνικου προτιμάς.
Για πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε τυρί ή άλλα υλικά στη γέμιση.
Αν έχεις χρόνο, μπορείς να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσεις.
Τα υπόλοιπα λουκανικοπιτάκια μπορούν να φυλαχτούν στο ψυγείο σε Polybag για μερικές ημέρες ή στην κατάψυξη για μερικούς μήνες.