Κολοκυθάκια με τόνο στο φούρνο

Εδώ είναι μία νέα μου, απίστευτα νόστιμη και εύκολη συνταγή. Πρώτον, είναι καταπληκτικό γιατί χρησιμοποίησα σπιτικά λαχανικά κήπου από τον κήπο του πεθερού μου και της πεθεράς μου. Λοιπόν, έχει σημασία! Τα κολοκυθάκια είναι τόσο γλυκά και οι πατάτες μμμμμμμ! Είναι προφανές ότι τα μεγαλώνουν με πολλή αγάπη.
Η σημερινή συνταγή εμφανίστηκε αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτώ πολύ με προϊόντα που όλοι έχουμε στο ψυγείο, και είναι:

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
6-7 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 τόνους σε κονσέρβα

Για επικάλυψη
2 αυγα
1 γιαούρτι
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Κίτρινο τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, μπαχαρικά για γεύση και ψήνουμε στους 220 βαθμούς
για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον τόνο σε κονσέρβα και ψήνουμε ξανά για 5-7 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη προσθέτοντας το γιαούρτι και το αλεύρι στα χτυπημένα αυγά. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά,
πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και ψήνουμε ξανά. Εγω τα συνόδευσα με μία κουταλιά γιαούρτι

Είναι έτοιμο!

Προηγούμενο άρθροΘρακιώτικο Γιουβέτσι
Επόμενο άρθροΕνα νόστιμο πιάτο της απλής κουζίνας