Διαφήμιση

Συστατικά:

Ζύμη
800 γραμμάρια αλεύρι
περίπου 500 ml χλιαρό νερό (ανάλογα με τις ανάγκες)
1 κουταλάκι αλάτι
πρέζα ξηρής ζύμης
1 κουταλιά ξίδι
Μαλακωμένο βούτυρο για την επάλλειψη

Γέμιση
2 κομμάτια πράσα
300 γραμμάρια κιμά
μπαχαρικά (αλάτι και μαύρο πιπέρι)

Διαφήμιση

 

Εκτέλεση:
  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το ξύδι σε ένα μπολ και αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά νερό και ζυμώστε με το χέρι σας.

  2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Το νερό προστίθεται αργά όσο υπάρχει ανάγκη, εξαρτάται από το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 20 λεπτά, όσο περισσότερο ζυμώνουμε, τόσο καλύτερη είναι η ζύμη.

  3. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν εμφανίζονται φυσαλίδες.
  4. Διαιρέστε τη ζύμη σε δύο μέρη και ας είναι το ένα μέρος λίγο μεγαλύτερο, θα είναι για το κάτω φύλλο.
    Τα δύο κομμάτια χωρίζονται σε 6-7 μπάλες.

  5. Κάθε μπάλα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα δίσκου σε μεγέθους πιάτου και επικαλύπτεται με βούτυρο και οι δίσκοι στρογγυλεύονται ο ένας πάνω από τον άλλο. Δεν βουτυρώνουμε τον τελευταίο δίσκο.
  6. Βάλτε την παρασκευασμένη ζύμη στο ψυγείο και επαναλάβετε τη διαδικασία με την δεύτερη ζύμη. Αφήστε τους να ξεκουραστούν στο ψυγείο και εν τω μεταξύ να προετοιμάσουμε το γέμισμα.

  7. Ψιλοκόψτε τα πράσα, προσθέστε το κιμά, τηγανίστε καλά και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Αφαιρέστε την πρώτη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού στον οποίο ψήνετε. Χρησιμοποιώ τον μεγαλύτερο ταψί που χωράει στο φούρνο.

  9. Βάλτε το δίσκο στο λαδωμένο ταψί, αφήστε τα άκρα να κρεμαστούν.

  10. Βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα.

  11. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τοποθετήστε το ζαρωμένο στην κορυφή.
  12. Κλείστε τις άκρες περιστρέφοντας σε σπειροειδή μορφή.

  13. Πασπαλίστε με λάδι από πάνω και ψήστε στους 200 βαθμούς C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά.
  14. Καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας μετά το ψήσιμο και αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά, στη συνέχεια, σερβίρετε.

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση