Μαλακά ψωμάκια
Υλικά
700-750 g αλεύρι
500 ml χλιαρό νερό
8 g μαγιά ξερή / 20 g μαγιά φρέσκια
1 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για άλλειμα
1 κρόκος αυγού
2 κ.σ. γιαούρτι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Παρασκευή:
Σε ζεστό νερό προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο χωρίς να αφρίζει.
Προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι ανακατεμένο με αλάτι, ζυμώνουμε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη με 1 κσ λάδι και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη που έχει προζυστεί σε 6 μέρη. Πλάθουμε σε μπάλες.
Αν σας κολλήσει, αλείψτε τα χέρια σας με λίγο λάδι.
Αραδιάζετε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος που έχετε προηγουμένως πασπαλίσει με λίγο κορν φλάουρ 1 τριμμένη φρυγανιά.
Σκεπάζετε και αφήνετε για 15 λεπτά Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Φτιάξτε ένα μείγμα από κρόκο και γιαούρτι.
Αλείφουμε 1 κ.σ από το μείγμα σε κάθε μπάλα ζύμης.
Πιέζετε με τα δάχτυλα οριζόντια και κάθετα τις πιτες σας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει ωραίο.
Καλή Απόλαυση