Δείτε Επίσης: Γρήγορη Πίτα με φέτα και μαϊντανό | Σφολιάτα με τυρί…Πιτοτυρόψωμο αέρος

Αυτή η πίτα είναι τόσο μαλακή, ζουμερή, ευάερη, φυλλώδης, νόστιμη ακόμα και όταν ψύχεται.

Υλικά:

Διαφήμιση

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κουπα λαδι
500 g τυρί φέτα
4 αυγά
180 ml Γιαούρτι πλήρες
200 ml ανθρακούχου μεταλλικό νερό
1 σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε 2 ζευγάρια φύλλων και  αφήστε στην άκρη.
Το υπόλοιπα φύλλα κοψτε τα στην μέση και βάλτε τα μισά πάνω στα άλλα μισα και αφήστε στην άκρη

Σε ένα μπολ χτυπήστε 4 αυγά προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε με σύρμα χειρός.
Συνεχίστε και προσθέστε το λάδι και χτυπήστε ξανά.
Τρίβουμε την φέτα με το πιρούνι και προσθέστε την στο μείγμα αυγού και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το μπεικιν ανακατεύουμε και το μείγμα είναι έτοιμο.

Διαφήμιση

Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε με 2 φύλλα και μετά παίρνουμε τα φύλλα που έχουμε κόψει στην μέση τα βουτάμε στο μείγμα και τα βάζουμε στο ταψί (σουρωμένο σαν μπογο).

Επαναλαμβάνουμε μέχρις ότου να γεμίσει το ταψί. Ραντίζουμε με 3-4 κσ από μείγμα από πάνω και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα που είχαμε στην άκρη και ραντίζουμε τελικά με το υπόλοιπο μείγμα.


Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Γρήγορη Πίτα με φέτα και μαϊντανό | Σφολιάτα με τυρί…Πιτοτυρόψωμο αέρος

 

Δείτε Βίντεο συνταγής Εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση