Υλικά:

270 g αλεύρι 00
100 ml γάλα
3 αυγά (μεσαίου μεγέθους)
170 g ζάχαρη
130 ml λάδι
1 φακελάκι μαγιά (ξηρή)
140 g κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Ανάβω τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος. Αν είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι για να αποφύγουμε να βυθιστούν τα κομματάκια σοκολάτας.

Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti

 

Προηγούμενο άρθροΟι Μηλόπίτες της Γιαγιάς – Η πιο Νόστιμη Συνταγή
Επόμενο άρθροΕκμέκ Τσουρέκι