Μανιτάρια Γεμιστά με κρέμα γάλακτος και τυρί
Υλικά
5 μεγάλα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος νουνου
1 κομμάτι φέτα
1/2 συσκευασία ανθότυρο
κίτρινο τυρί τριμμένο (για να σκεπασουμε τα μανιτάρια)
2 κομμάτια μπέικον
Σκόνη σκόρδο
Πιπέρι
1 κσ ελαιόλαδο
1 πρεζα αλάτι
1 μικρό Κρεμμύδι
Για διακόσμιση
ψιλοκομμένο Ανηθο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομματάκια και το μπέικον. Θρυμματιζουμε τη φέτα και τον ανθότυρο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια.
Έπειτα σε ένα τηγανακι τσιγαριζετε το κρεμμύδι μόλις πάρει χρυσαφι χρώμα προσθέτω το μπέικον. Όταν πάρει λίγο χρώμα το μπέικον
βάζω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνέχεια. Ρίχνω την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βραση, το βγάζω από την φωτιά.
Αφού έχω καθαρίσει τα μανιτάρια βάζω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος (να χυθεί κ απ’εξω λιγο ) από πάνω προσθέτω την φέτα και τον ανθότυρο και τέλος καλύπτω με κίτρινο τυρί όλο το ταψάκι.
Ψήνω μέχρι να λιώσει το τυρί και να αλλάξουν χρώμα τα μανιτάρια, στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις Βγάλω από το φούρνο πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο
Καλή Επιτυχία