Τα μανιταρόπιτάκια της κας ακούγονται υπέροχα, αφού συνδυάζουν την απλή ζύμη με τη γεύση των σοταρισμένων μανιταριών και των φρέσκων βοτάνων. Ας δούμε την συνταγη της, ώστε να την ξαναφτιάξεις ανά πάσα στιγμή ή και να τη μοιραστείς με άλλους.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα μανιταρόπιτακια θέλεις να φτιάξεις)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό
Μια πρέζα μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
Μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο, πλευρώτους)
Βούτυρο
Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Γέμιση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Συναρμολόγηση και τηγάνισμα:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτές στρώσεις.
Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε στρώσης.
Κλείνουμε τη ζύμη και τα πατάμε σχηματίζοντας μικρες πίτες.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιταρόπιτακια από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου