Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση μιας σπιτικής μαρμελάδας, φτιαγμένης με φρέσκιες φράουλες, λουσμένες στον ήλιο του κήπου μας! Αυτή η συνταγή θα σας οδηγήσει βήμα-βήμα στη δημιουργία μιας αρωματικής, λαχταριστής μαρμελάδας που θα γεμίσει το σπίτι σας με καλοκαιρινές μυρωδιές και θα απογειώσει τις πρωινές σας φρυγανιές.

#ΣπιτικήΜαρμελάδαΦράουλα #ΦράουλεςΚήπου #Μαρμελάδα

Υλικά

1 κιλό φράουλες
750 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτελεση

Πλένω πολύ καλά τις φράουλες,αφαιρώ το κοτσανακι τους και τις κοβω σε χοντρους κύβους ή και πιο μικρές αν είναι πολύ μεγάλες.
Τις βάζω σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο κατά προτίμηση….εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Σε μετρια φωτιά ανακατεύω αρχικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κατεβάσουν τα υγρά τους οι φράουλες.
Έπειτα σε δυνατή φωτιά βράζω για 20 λεπτά περιπου μέχρι να δέσει η μαρμελαδα μου.
Προς το τέλος του βρασμου πατάω λίγο τις φράουλες έτσι ώστε να μείνουν και μικρά κομμάτια .
Προσθέτω το χυμό λεμόνιου και αφήνω να πάρει ένα δυο κοχλους.
Πλένω σχολαστικά τα βαζάκια μου και τα αποστειρώνω μαζι με τα καπάκια τους στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βάζω την καυτή μαρμελάδα μέσα στα βάζα και κλείνω καλά.
Γυρίζω ανάποδα και αφήνω να κρυώσουν.
Φυλάω σε δροσερό σκιερό μέρος.
Για να διατηρήσει η μαρμελάδα μας το χρώμα και το άρωμα της αναλλοίωτο ……δεν προσθέτω καθόλου νερό…..βράζω και δένω τη μαρμελάδα γρηγορα σε δυνατή φωτιά….!!!! Όσο περισσότερο τη βράζω τόσο χάνει σε χρώμα και άρωμα!!!!
Αυτό ισχύει για όλα τα φρούτα που θα επιλέξετε να κάνετε μαρμελάδα!!!!

Καλή επιτυχία!!!!

H συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou