Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μεγάλο Μπισκότο σοκολάτας που είναι διάσημο στην Αμερική, στα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία «Levain».
Ηταν πρόκληση να δοκιμάσω αυτη τη συνταγή και τα μπισκότα να βγουν ακριβώς όπως θα έπρεπε, τραγανά εξωτερικά και υγρά στη μέση όχι απλά μαλακά.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη στην προετοιμασία.
Όλο το μυστικό βρίσκεται στη συνοχή της ζύμης και στον χρόνο ψησίματος. Αν η σύσταση της ζύμης είναι πιο απαλή, τα μπισκότα θα είναι
λεπτά, αν τα μπισκότα είναι πολύ ψημένα, θα τριβονται, φυσικά, που είναι πολύ νόστιμο
Αυτό το μπισκότο είναι πλούσιο σε θερμίδες, μεγάλο, περίπου 120 γραμμάρια
ακόμα γλυκιά 🤗
✅Συστατικά
130 γρ βούτυρο
170 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ τυρί κρέμα (μπορεί και χωρίς)
220 g σταγόνες σοκολάτας
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ με ένα κτύπημα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
0,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
270/280 γρ αλεύρι (κοσκίνισμα)
Μπορείτε να βάλετε 100 g καστανή και 70 g κανονικής ζάχαρης
✅ Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά.
Μαλακό βούτυρο + ζάχαρη + τυρί κρέμα – χτυπήστε για 2 λεπτά, προσθέστε ένα αυγό – χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε χαμηλές ταχύτητες
σταγόνες, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και μετά με τα χέρια σας. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, να μην κολλάει.
Χρησιμοποίησα 280 γρ αλεύρι.
Εάν δεν βάλετε τυρί, τότε ίσως 20-30 γραμμάρια αλεύρι θα είναι λιγότερο, εστιάστε στη συνοχή της ζύμης (φωτογραφία στα σχόλια)
Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα μέρη των 120 γρ. το καθένα, σχηματίστε στρογγυλές μπάλες, δεν χρειάζεται να τις σχηματίσετε τελεια, αντίθετα εγω τις εκανα σαν πυραμιδες
άπλωσα τα μπισκοτα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτι ψησίματος η απόσταση μεταξύ των μπισκότων δεν είναι μικρότερη από 2,5 cm
Βάζω το ταψί με τα μπισκοτα στο ψυγείο για 3 ώρες μπορείτε για περισσότερο, όσο περισσότερο σταθεί, τόσο το καλύτερο.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα μπισκότα θα γίνουν πιο λεπτά, πρέπει να το λάβετε υπόψη, όσο υψηλότερη είναι η μπάλα, τόσο το
καλύτερο.
Βγάζετε τα μπισκοτα από το ψυγείο, τα μεταφέρετε με το χαρτι στη μεσαια σχάρα του φούρνου (μπορείτε να τα ψήσετε και σε ταψί, αλλά νομίζω ότι
είναι καλύτερα να ψήσετε αυτά τα μπισκότα στη σχάρα για να υπάρχει πρόσβαση αέρα από κάτω )
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-20/23 λεπτά, πάνω/κάτω λειτουργία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, τα μπισκότα πρέπει να παραμείνουν
πολύ μαλακά όταν τα πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλό σας. Αφήστε να κρυώσυν σε μια σχάρα.
Τα μπισκότα αν γίνουν μικρότερα 90-100 g, τότε ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μειωθεί.
Θα εβαζα λίγο αλάτι παραπάνω. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή ξυσμα λάιμ, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη κανέλα.
Υ.Γ: Μου άρεσε η διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα, μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι και ειδικά αν το τελικό αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο και κοντά στο ιδανικό 🤗🤩😉
Τα παιδιά θα τα εκτιμήσουν 💯
Η Συνταγή είναι της κας Татьяна Петришина
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπισκοτάκια με σοκολάτα και καρύδι
Σήμερα σας φέρνω τη συνταγή με τσιπς σοκολάτας και καρύδια, μια καλή ιδέα για παιδικά
σνακ!
Συστατικά για τη συνταγή (για 15 μπισκότα):
160γρ αλεύρι
115 γρ. Βούτυρο
80g καστανή ζάχαρη
80 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
1 αυγό
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
90 γραμμάρια πεκάν
1 κσ κορν φλαουρ
1 κσ μαγειρική σόδα
1 κσ βανίλια
1 κσ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σαλάτας ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο στη συνέχεια προσθέστε καστανή ζάχαρη
και λευκή ζάχαρη και συνεχίστε χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα ανακατέψτε για να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα και λίγο αφρώδης
Στη συνέχεια προσθέστε το άρωμα βανίλιας και το αυγό και ανακατέψτε ξανά μέχρι να
πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα
Στη συνέχεια θα κοσκινίσουμε το αλεύρι αλάτι κορν φλαουρ και σόδα ψησίματος μέσα στο
προηγούμενο μείγμα και ανακατεψτε για να πάρετε μια πολύ ομοιογενή και λεία ζύμη
Προσθέτουμε τελικά τα τσιπ σοκολάτας και το χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για
τελευταία φορά να τα ενσωματώσουμε
Η ζύμη μπισκότων είναι έτοιμη, στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σαλάτας για περίπου 1 ώρα
στο ψυγείο με τον τρόπο η ζύμη να είναι πιο σφικτή
Μετά σχηματίζουμε μπάλες ζύμης με τη βοήθεια μιας σέσουλας παγωτού για να το κάνουμε
όλα τα ίδια
Στη συνέχεια θα επαναλάβουμε την ίδια λειτουργία μέχρι να εξαντληθεί η ζύμη
Στη συνέχεια, διατηρήστε τις μπάλες ζύμης για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο
μετά την ανάπαυση, τοποθετούνται σε ένα ταψί, σε απόσταση.
Αρκετά έπειτα προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για περίπου
12 έως 15 λεπτά
Στη συνέχεια, τα βγάζουμε απο το φούρνο να κρυώσουν εντελώς πριν
τα σερβίρετε είναι έτοιμα, το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσετε