Υλικά:
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισά λουκούμια
Καρύδια, ψιλοκομμένα
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ρετσίνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε λεπτές πίτες όπως τα τυροπιτάκια και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε πίτας ένα μισό λουκούμι και μερικά καρύδια.
Κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια και τα ρολάρουμε στο ινδοκάρυδο.
Τοποθετούμε τα μεθυσμένα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν εντελώς και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι της κας Litsa Agg