Υλικά

3 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
300 γραμμάρια κιμά
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κολοκυθάκια προαιρετικά
2-3 κ.σ. λάδι
μαϊντανός
κύμινο φρεσκοτριμμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κσ πελτε ντομάτας
αλάτι
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί

Παρασκευή

Οι μελιτζάνες σκαλίζονται με μαχαίρι και κουτάλι. Αλατίζουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά αν έχει πικρό ζουμί να βγει, αν και οι περισσότερες ποικιλίες που προσφέρονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι πολύ πικρές.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο μεταξύ προσθέτουμε στο τηγάνι με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τον κιμά.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά + μέρος από το εσωτερικό της μελιτζάνας. Ανακατέψτε καλά.
Προστίθεται αλάτι.
Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και, και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜάφιν με σπανάκι! Ιδανικό για δουλειά και σχολείο!
Επόμενο άρθροΓαλλικό γλυκάκι με ρύζι…σαν ρυζόγαλο