Μελιτζάνες με κιμά

Διαφήμιση

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά 7γρ
ρίγανη
σκόνη σκόρδου

350 γρ.κιμά
1 κρεμμύδι
μισή κόκκινη πιπεριά
2-3 κ.σ μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, 5 γρ. τζίντζερ, γλυκιά πάπρικα, 4 γρ. κύμινο
(1 μικρή κουταλιά)τοματοπελτέ
200 γρ. ντοματοπολτό
80 ml νερό
4 ντοματίνια
200 γρ.τυρί μοτσαρέλα
40 γρ.παρμεζάνα
ρίγανη
30 γρ. πελτέ ντομάτας (στην επιφάνεια)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες 1 εκ. περίπου.Βάζουμε σ ένα μπολάκι το λάδι μαζί με τα μπαχαρικά ανακτεύουμε και αλείφουμε τις μελιτζάνες.
Τις τοποθετούμε σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 16-20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.Ρίχνουμε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε λιωμένο το σκόρδο,τον κιμά,τα μπαχαρικά,τον πελτέ,τον τοματοπολτό,το νερό,τον μαιντανό σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Διαφήμιση

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό πυρέξ και τοποθετούμε τις μελιτζάνες γύρω γύρω με το μεγαλύτερο μέρος απ έξω.Ρίχνουμε τα 100 γρ. μοτσαρέλλα,στη συνέχεια τον κιμά και μέτα τα άλλα 110 γρ.μοτσαρέλλα.
Σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες που εξέχουν,απλώνουμε τα 30 γρ.ντομάτας,πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και στολίζουμε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και λίγη μοτσαρέλλα στο κέντρο.
Ρίχνουμε λίγη ξερή ρίγανη και ψήνουμε στους 180 ° C για 20-25 λεπτά συνολικά.

Καλή επιτυχία!!

Διαφήμιση

Διαφήμιση