Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
250 γρ. βουτυρο
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
125 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 πακέτο σαντιγί (π.χ. Morfat)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα απλώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και πατάμε καλά.
Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη μερέντα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.
Χτυπάμε το μορφατ με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
Λιώνουμε λίγη μερέντα με λίγο γάλα και περιχύνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα.

Προηγούμενο άρθροΝεράτη μυζηθρόπιτα
Επόμενο άρθροΠαντεσπάνι