Υλικά
(18-20 μηλοπιτάκια)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
4 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 80γρ ζάχαρη
4 250ml ηλιέλαιο
100ml χυμό πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 3 μικρά μήλα
1 κουτ γλ κανέλα
• 1/4 κουτ γλ γαρίφαλο
4 50γρ σταφίδες
50γρ καρύδια χονδροκομμένα
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
– Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Γέμιση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ζύμη:
Σε ένα μπολ αδειάζω το λάδι, την πορτοκαλάδα και τη ζάχαρη κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
Ανοίγω στη χούφτα μου ένα μικρό ζυμαράκι και βάζω στο κέντρο λίγο από τη γέμιση…το κάνω μπαλάκι, ώστε να καλυφθεί η γέμιση και το τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνω στο φούρνο 🔥 στους 170°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν.
Είναι πεντανόστιμα…τριφτά…και ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας ❣️❣️
Η συνταγή είναι της ταλαντούχας @xondrogianni_ elena
Η Εκτέλεση της κας Γιώτα Παριώτου’s post in ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!