Αφράτη 🍎του 5′!! Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά 😉
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο φλυτζάνι.

Υλικά 👇

1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κσ βιτάμ λιωμένο
1 κγλ κανέλα
3 αβγά
2 φλιτζάνια+1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν φακελάκι
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο βιτάμ, αλάτι,τα αυγά ανακατευουμε και προσθετω και την κανέλα.
Ακολούθως, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο της πίτας.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα για έξτρα γεύση.

Συμβουλές:

Για ακόμα πιο νόστιμη γεύση: Μπορείς να προσθέσεις στον κλασικό συνδυασμό μήλου και κανέλας, αρωματικά μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ.