Υλικά:
(Ταψί Nr 30)
1 λαδόκολλα
6 φρέσκα αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
2 βανίλιες
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη νισεστέ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 μήλα , καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λεμόνι
καστανή ζάχαρη για την επιφάνεια
1 φακελάκι (15 γρ.) baking powder (BP)
*Σημείωση: Για όλες τις μετρήσεις χρησιμοποιούμε το ίδιο ποτήρι του νερού.*
Εκτέλεση:
Στην αρχή καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες και ρίχνω από πάνω υγρό λεμόνι και τα να κατέβουμε για να μην μαυρίσουν! Δεύτερο σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και την ζάχαρη με το σύρμα μετά θα ρίχνουμε το γάλα το να κατέβουμε καλά και μετά ρίχνουμε μέσα το λάδι και το μαχλέπι ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι σιγά σιγά το BP 1 φακελάκι 15 Gr το να κατέβουμε καλα και στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα μήλα μαζί με το λεμόνι και 1 πορτοκαλι το υγρό του το να κατέβουμε και μετά το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με την λαδόκολλα και το ψήνουμε σε θερμοκρασία 170 βαθμούς για 45 λεπτά ! Αυτή η συνταγή είναι από την Ιταλία φανταστική!
Καλή όρεξη
H Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi