Καταλαβαίνω απόλυτα την επιθυμία σου για μια φρεσκοψημένη πίτσα μετά από μια κουραστική μέρα. Η χειροποίητη πίτσα έχει μια ξεχωριστή γεύση και ικανοποίηση που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φτιάχνουμε τη δική μας, νόστιμη πίτσα!

Υλικά:

1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τύπου 00 για καλύτερα αποτελέσματα) όσο πάρει

Για την γέμιση επιλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει, σημάδι ότι η μαγιά είναι ενεργή.
Πρόσθεσε το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μείγμα με τη μαγιά. Σιγά-σιγά πρόσθετε το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σου
μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ζύμωσε για περίπου 10 λεπτά.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε ένα ζεστό μέρος για 15-30 λεπτά, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, αλεύρωσε έναν καθαρό πάγκο και άνοιξέ την με ένα πλάστη σε σχήμα πίτσας.
Eψησα σε ανάποδο ταψί, αφού το είχα στο φούρνο στους 250 βαθμούς να κάψει το ταψί,μετα προσεχτικά έβαλα τη πίτσα πάνω στο ταψί με τη
βοήθεια λαδοκολλας, κι ακούμπησα το ταψί κάτω στον πάτο της κουζίνας κι έψησα στους 230 αντιστασεις για 20 λεπτά ανάλογα το πάχος που έχει το ζυμάρι σας(Από 10 έως 20 λεπτα)

Η Συνταγή είναι της κας Εύη εύη