Διαφήμιση

Συστατικά

375 γρ. / 3 φλιτζάνια απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7γρ ξηρή μαγιά (1 σακουλάκι)

5 ml / 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

10 ml / 2 κουταλάκια. ζάχαρη

240 ml /1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

15 ml / 1 κουταλι σούπας ελαιόλαδο

50 gr  βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

3 μικρές ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 χουφτα – περίπου 15- πράσινες και μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες

200 gr / 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί τσένταρ

15 ml / 1 κουταλι σουπας ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

1 αυγό, χτυπητό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 

Ρίξτε σε ένα μπολ το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατέψτε καλά. 

Διαφήμιση

Αφήστε το  για 5 λεπτά έτσι ώστε να γίνει αφρώδες.

Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μία λακούβα στη μέση.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε αργά το μείγμα γάλακτος και ζύμης.

Ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας για λίγα λεπτά, έως ότου η ζύμη ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε στα χέρια σας (περίπου 1 κουταλιά) ελαιόλαδο εάν η ζύμη γίνει πολύ κολλώδης και ζυμώνουμε για να  διαμορφώσουμε τη ζύμη σαν μπάλα.

Τοποθετήστε τη ζύμη στο μεγάλο μπολ και καλύψτε με μια πετσέτα. Αφήστε το να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Διαφήμιση

Προετοιμάστε το γέμισμα ενώ η ζύμη φουσκώνει. 

Βγαλτε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ελιές και ψιλοκόψτε . Τοποθετήστε τα σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. και αναμίξτε καλά.

Αφήστε το μείγμα στην άκρη 

Μόλις η ζύμη έχει φουσκώσει, χωρίστε την σε 3 ίσα κομμάτια και καντε τες σαν μπάλες.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, Ανοίξτε κάθε μια από τις μπαλες  ζύμη και κάντε λενα φύλλο πάχους ⅓ εκ. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι διαμέτρου 8 εκ , κόψτε την επίπεδη ζύμη σε κύκλους. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.

Shaping the mini pizzas; round Turkish tea glass or a mug works well.

Βάλτε ενα χαρτί ψησίματος

στο ταψί σας και τοποθετήστε τους κύκλους της ζύμης σε αυτό. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, κάντε ένα μικρό βαθούλωμα στη μέση κάθε κύκλου ζύμης.

Τοποθετήστε μια κουταλιά της γέμισης σε κάθε κύκλο ζύμης (μέσα και γύρω από το βαθούλωμα).

Αλλείψτε τα πιτσακια με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (180 C ) για 15 λεπτά ή έως ότου χρυσήσουν γύρω από τις άκρες.

Σερβίρετε ζεστό αμέσως. Αυτή η συνταγή κάνει 35 μίνι πίτσες! 

Σημειώσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει τα σπορια  από τις ντομάτες. Όσον αφορά το τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη μοτσαρέλα, τσένταρ ή φρέσκα τυριά. Για τις ελιές. Τουρκικές, ισπανικές ή ελληνικές ελιές Καλαμών  

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση