Υλικά:
1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε μικρούς κύβους
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλεύρι για το πανάρισμα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 λίτρο νερό
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 γαρίφαλα
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
500 γραμμάρια χυλοπίτες
Εκτέλεση:
Αφού στεγνώσεις καλά το κρέας, πέρασέ το από αλεύρι και τινάξτε το για να φύγει το περιττό.
Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σώταρε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά. Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Δείτε Επίσης: Μίνι Κεμπαπ που λιώνουν στο στόμα
Πρόσθεσε το νερό, τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.
Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχεις μια πλούσια σάλτσα.
Παράλληλα, βράσε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σέρβιρε το μοσχάρι τας κεμπάπ με τις χυλοπίτες και γαρνίρισε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλεις.
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!