Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Μπύρα

Διαφήμιση

Η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μοναδικό και γευστικό συστατικό σε δελεαστικές συνταγές.

ΥΛΙΚΑ :
 1 κιλό μοσχάρι, ελιά ή σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
 130 γρ. βούτυρο
 100 γραμμάρια μπέικον
 4 μεγάλα κρεμμύδια, πολύ λεπτές φέτες
 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 30 γρ. καστανής ζάχαρης
 25 ml κόκκινο ξύδι
 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι
 750 ml μπύρα 
 2 φύλλα δάφνης
 3 κουταλιές μαϊντανό , φρεσκοκομμένο
 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
 λάδι
 αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 

Αρχικά, ζεσταίνετε το λάδι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Αλευρώνετε το κρέας για να
σχηματίσετε μια ελαφριά επίστρωση και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε καλά ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα αφήνετε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζετε με μια ξύλινη κουτάλα και από την άλλη πλευρά.
Στη συνέχεια, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφήστε λίγα λεπτά να μαραθούν και να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.

Διαφήμιση

Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέσετε τη ζάχαρη, το ξίδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, και στη συνέχεια ρίξτε μέσα την μπύρα.
Ξαναρίξτε το κρέας στην κατσαρόλα, σκεπάστε την και σιγοβράστε για περίπου 2 ώρες για να γίνει το κρέας μαλακό.
Ελέγχετε αν το φαγητό χρειάζεται επιπλέον υγρά και προσθέτετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
Όταν το κρέας ετοιμαστεί και η σάλτσα δεν έχει μειωθεί αρκετά, αφαιρέστε το κρέας και αφήστε λίγο ακόμα πάνω στη φωτιά τη σάλτσα για να γίνουν οι γεύσεις ακόμη πιο έντονες και να πήξει αρκετά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μαϊντανό στη σάλτσα και με μια κουτάλα τη ρίχνετε πάνω στο κρέας.
Σερβίρετε θαυμάσια με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: greatbritishchefs.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση