Το μοσχαράκι με μαύρη μπύρα και πουρέ είναι ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει την απαλότητα του μοσχαριού με την έντονη γεύση της μαύρης μπύρας και την κρεμώδη υφή του πουρέ.
Υλικά:
800-1000 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (χτένι ή άλλο κομμάτι για σιγοβράσιμο)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 ml μαύρη μπύρα (stout ή porter)
1 κ.σ. ντοματοπολτός , φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 πρέζα ζάχαρη
1 δάφνη
Μπαχαρι,γαρύφαλλο
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
Ζεστό νερό (όσο χρειάζεται)
Λάδι για σοτάρισμα
Για τον Πουρέ:
4-5 μεσαίες πατάτες
50-70 γρ. βούτυρο
100-150 ml ζεστό γάλα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σωταρισα καλά το κρέας (μοσχαράκι χτένι)..πρόσθεσα κρεμμύδι σκόρδο εσβησα με μαύρη μπύρα
Μόλις πήρε βράση ξαφρίζουμε καλά.
Προσθεσα και λίγο νερό ζεστό, πελτε μια κ.σ γεμάτη, ντομάτα φρέσκια, μια πρέζα ζάχαρη, πιπέρι μπαχαρι γαρύφαλλο
δάφνη.(Το αλάτι προς το τέλος)..επίσης και λίγο μαϊντανό
Εφτιαξα πουρέ έβρασα πατάτες τις πολτοποίησα με το ειδικό εργαλείο πρόσθεσα αλάτι βούτυρο γάλα..
Εγινε λουκούμι 👌
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη