Μοσχαράκι ρολό λεμονάτο με πολέντα

Διαφήμιση

Συστατικά

1 μιση κιλό μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι νουά ή σπαλονουά δεμένο σε σπάγκο για ωραία εμφάνιση
1/4 κούπας λάδι
2 πρέζες μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
1 κούπα. λευκό κρασί
2 σκ. σκόρδο σε φέτες
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
4 καρότα κομμένα σε κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 λεμόνι
1 κύβο κρέατος

Για την πολέντα
140 γρ. πολέντα
450 γρ. ζωμό κοτόπουλο
150 γρ. γάλα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
30 γρ. βούτυρο
θυμάρι, ψιλοκομμένο
τσάιβς, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας μας γύρω γύρω για 10′ να κάνει ωραία κρούστα.
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ρίχνουμε τα σκόρδα, προσθέτουμε και τα λαχανικά. Σε 2 με 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας , βάζουμε και τον κύβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 15′.

Διαφήμιση

Μετά βγάζουμε το κρέας μας το χαράζουμε σε φέτες χωρίς να το χωρίσουμε από το ρολό,θέλουμε να είναι ενιαίο κομμάτι.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στον ζωμό του κρέατος περίπου μισή ώρα ακόμα .
Αφού βράσει καλά και μαλακώσει το κρέας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στο κρέας. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει ο ζωμός σε σάλτσα.
Σερβίρουμε με την πολέντα

Πολέντα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό.
Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση