Ρολάκια Μπακλαβά

Συστατικά

450γρ φύλλο κρούστας
220γρ βούτυρο ανάλατο
1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια + 1 φλιτζάνι αλεσμένα φυστίκια
1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα προεραιτικά
Συστατικά για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Συστατικά για την διακόσμιση σοκολάτας:
2 κουταλιές της σούπας δάκρυα σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Κάντε τα ρολά Μπακλαβά:
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ξεπαγώστε τη ζύμη, και ξετυλίξτε τα φύλλα.
Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής, βυθίστε τη στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια ραντίστε σε όλο το φύλλο και μετά βουρτσίστε το βούτυρο σε όλο το φύλλο.
Πασπαλίζουμε περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας μείγμα ξηρών καρπών σε όλο το φύλλο. Τοποθετήστε ένα λεπτό πλάστη στο ευρύ άκρο του πασπαλισμένου φύλλου και τυλίξτε το. Αφήστε το στην άκρη.


Τώρα βουρτσίζετε ένα άλλο φύλλο με λίγο βούτυρο. Τοποθετήστε τη ράβδο με το φύλλο γεμάτο με καρύδια που μόλις τυλίξατε, πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο και τυλίξτε το ξανά. Κρατώντας τον πλάστη με το τυλιγμένο φύλλο απο τις 2 άκρες ,πιέστε το φύλλο προς τη μέση του πλάστη μέχρι να έχει μήκος περίπου 20 εκ. Βγάλτε το ρολό από το πλάστη


σε ένα ταψί. Βουρτσίστε από πάνω όλα τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο. Κόψτε τα ρολά σε περίπου 4 εκ μήκος.

Ψήστε τα ρολά Μπακλαβά:
Πασπαλίζουμε τις κορυφές με λίγο φυστίκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή έως ότου από πάνω και το κάτω μέρος έχει πάρει χρυσοκαφέ χρώμα. Εάν από πανω πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο έως ότου να ψηθεί και απο κάτω.

Εν τω μεταξύ φτιάξτε το σιρόπι:
Συνδυάστε 1¼ φλιτζάνι νερό με 1½ φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει. Τώρα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς, αφήστε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό σιρόπι από πάνω  Αφήστε το να καθίσει για περίπου 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Κάντε την γκαναζ και με ένα κουταλι κάντε μια κίνηση ζιγκ-ζαγκ πάνω από το κρύο μπακλαβά

Είναι εύκολος θα το καταφέρετε.

ΠΗΓΗ: letthebakingbegin.com

Προηγούμενο άρθρο13 χρήσεις με μαγειρική σόδα – που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!
Επόμενο άρθροΠως θα φτιάξω τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου