Μπαρμπουνοφάσουλα, τα φασόλια “χάντρες”

Όποιος έχει δοκιμάσει κάποτε μπαρμπουνοφάσουλα ξέρει ότι είναι πολύ νόστιμα και μαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος είναι καταπληκτικά.

Υλικά

Μπαρμπουνοφάσουλα με σχέδια 250 γρ
Πράσο 1/2 κοτσάνι
Καρότο 1
Τοματοπολτός 100 ml
Λάδι 3 κ.σ
Αλάτι
αποξηραμενος δυόσμος
ριγανη
Πάπρικα 1 κουτ
Αλεύρι λευκό 1 κ.γ

Παρασκευή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μουλιάσουμε τα φασόλια σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν. Είναι καλό αν είναι για ένα βράδυ.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε κατάλληλο ταψί, κατά προτίμηση με καπάκι.
Κόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το καρότο και τα προσθέτουμε στα φασόλια. Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ πασπαλίζουμε με παπρικα και αλεύρι, τα μπαχαρικά, το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κρύο νερό και βάζουμε το πήλινο σκεύος σε κρύο φούρνο.
Ψήνουμε πρώτα στους 220 βαθμούς για περίπου μία ώρα και μετά στους 200 μέχρι να γίνουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα από φιλέτο κοτόπουλου με ανανά.
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια μπακαλιάρου