Υλικά
1/2 κιλό πανσέτα
400 γρ. φέτα
Νερό όσο πάρει να γίνει πηχτός ο χυλός
1 κ.σ. Αλάτι
Ελαιόλαδο
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Τριμμένο κεφαλοτύρι
600 γρ. Κίτρινο κολοκύθι τριμμένο
Βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε σε καλαμποκέλαιο.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στη φέτα, το τριμμένο κολοκύθι, το νερό, λίγο ελαιόλαδο,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, την πανσέτα και τρεις πρέζες κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.
Αλείβουμε με βούτυρο το ταψί και ρίχνουμε ψιλό καλαμποκάλευρο χτυπώντας το να πάει παντού και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό.
Τρίβουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια και τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Θανάσης Καραθύμιος Σεκλιζιώτης❤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ❤
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Παραδοσιακή Μπατζίνα
Υλικά
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
3 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός.
Εκτέλεση
Για την μπατζίνα: η κολοκυθόπιτα σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι, το τυρί, την ζαχαρη, το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα βάζω βιταμ σε μπουκιτσες παντού λίγο λάδι. Τρίβω και 100 γρ φέτα από πάνω .
Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά της μπατζίνας