Μπεκρή Μεζέ με άσπρη σάλτσα

 

Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο
900 gr χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο σε κύβους
200 gr μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα και προσθέστε το χοιρινό. Αφήστε το χοιρινό
να τσιγαριστεί από τη μία πλευρά και γυρίστε και από την άλλη (περίπου 7 λεπτά συνολικά).
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να φύγουν τα υγρά εντελώς και αρχίστε να
καραμελοποιείτε (περίπου 7 λεπτά).
Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τα σκελίδες σκόρδου (ολόκληρα), τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, όλα τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διαφανές, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο, κάτω από πολύ χαμηλή  φωτιά, για 30 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το μαγείρεμα σκεπασμένο για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να είναι πολύ τρυφερό και μαλακό και η σάλτσα να έχει μειωθεί και να πηξει.
Ελέγξτε το φαγήτο κάθε τόσο. Εάν η σάλτσα έχει μειωθεί και έχει πήξειί αλλά το κρέας δεν είναι έτοιμο ακόμη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε ως ορεκτικό, ή πάνω από ρύζι / πουρέ πατάτας  για ένα κύριο πιάτο!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: thehungrybites.com

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Κέικ με σάλτσα μήλου
Επόμενο άρθροΣπιτικά Μεθυσμένα Τρουφάκια Σοκολάτας