Μπισκοτογλυκό
Υλικά:
1,5 κουτιά μπισκότα “Spekulatius”,
600γρ κρέμα γάλακτος,
500γρ κρέμα τυριού (μασκαρπόνε),
4 κσ πραλινα σοκολάτας (μερεντα),
2 κσ ζάχαρη,
4 κσ μαρμελάδα δαμάσκηνο,
φουντούκια για διακόσμηση κατά προτίμηση.
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφηνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε ενα κύπελλο για την γαρνιτούρα στο ψυγείο. Παίρνουμε την κρέμα τυριού (μασκαρπόνε) και την χτυπάνε με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την μερεντα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τώρα ρίχνουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθει το μίγμα.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι ή φόρμα, τ’ αλείφουμε με 2 κσ κρέμα και στρώνουμε δυο σειρές μπισκότα να καλυφτεί όλη η βάση της φόρμας. Απλώνουμε σε στρώση 1/3 της κρέμας.
Αραδιάζουμε 2κσ μαρμελάδα δαμάσκηνο πάνω στην κρέμα (δέστε φωτογραφίες) και την αλείφουμε. Κάνουμε ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Απλώνουμε το δεύτερο 1/3 της κρέμας και ξαναστρωνουμε την τελευταία σειρά μπισκότων. Τέλος καλύπτουμε σε στρώση την υπόλοιπη κρέμα. Πάνω της μοιράζουμε τα υπόλοιπα 2κσ μαρμελάδα δαμάσκηνο και τ’ αλείφουμε με το κουτάλι. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λιγάκι πριν το χωρίσουμε( δεν το κόβουμε) σε κομμάτια και το γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, τα φουντούκια και μπισκότα. Τ αφηνουμε μια νύχτα στο ψυγείο και το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Καλή επιτυχία!!!!
ΠΗΓΗ: Kalli Greatheart