Υλικά
4 φακελάκια (40 γρ.) βανίλιας στιγμής
200 γρ. κορν φλάουρ
2 λίτρα γάλα
3 βανιλίνες
250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη
Βάσεις: μπισκότα πτι-μπερ ή σφολιάτα
Εκτέλεση
Αφαιρέστε περίπου 400 ml από τα 2 λίτρα γάλακτος. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα να βράσει, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τις βανιλίνες.
Ανακατέψτε καλά τη βανίλια στιγμής και το κορν φλάουρ με τα 400 ml γάλακτος.
Όταν το γάλα βράσει, απομακρύνετέ το από τη φωτιά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα βανίλιας-κορν φλάουρ,
ανακατεύοντας συνεχώς. Μην ρίχνετε το μείγμα πολύ γρήγορα για να μην σβολιάσει. Επαναφέρετε στη φωτιά και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά
μέχρι να πήξει καλά.
Δοκιμάστε αν είναι αρκετά γλυκό και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν χρειάζεται, όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό για να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σκεπασμένο για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ανακατέψτε την με το καλά κρυωμένο μείγμα κρεμας.
Χτυπήστε για λίγο με το μίξερ για να ενωθούν καλά.
Βουτήξτε τα μπισκότα σε χλιαρό γάλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί σε τρεις στρωσεις με κρεμα ενδιάμεσα.
Αφήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!