Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

450 γρ Μπισκότα ΠτιΜπερ
250 γρ Γάλα με 20γρ Σκόνη Ρόφημα Σοκολάτας

Για την Κρέμα
1 Μόρφατ
80 γρ Γάλα
100 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
100 γρ Φλούδες Σοκολάτας ή Σοκολατένια Τρούφα

Για το Γλάσο Σοκολάτας
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
200 γρ Κρέμα Γάλακτος
1 κουτ γλυκού Μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ ένα μόρφατ την ζάχαρη άχνη της βανίλιες και το γάλα και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία πλούσια σαντιγί
Οταν πλέον είναι έτοιμη η σαντιγί μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα όπου συνεχίζουμε
το ανακάτεμα για άλλα ένα-δύο λεπτάκια να ενσωματωθεί στο μείγμα
Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ αφαιρουμε το καδο προσθέτουμε τις φλούδες σοκολάτας ή σοκολατένια τρούφα και ανακατεύουμε στο να πάνε παντού
Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να στήσουμε το γλυκό μας στον μπολ που έχουμε βάλει το γάλα που θα βουτήξουμε
τα μπισκότα εγώ προσθέτω σκόνη απο ρόφημα σοκολάτας ή σκόνη καφέ εάν σας αρέσει ανακατεύουμε στο να διαλυθεί και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό

Βουτάω τα μπισκότα στο σοκολατένιο γάλα και τα στρώνω σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο πυρέξ με διαστάσεις 35 * 24
Προσθέτω μία ποσότητα από την κρέμα που φτιάξαμε απλώνω όμορφα ώστε να πάει παντού
Δεν βάζω μεγάλη ποσότητα από την κρέμα καθώς θέλω να κάνω πολλές στρώσεις
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα

Τελειώσαμε το γλυκό μας τελειώνουμε με κρέμα όπου την απλώνομαι ομοιόμορφα ώστε να ρίξουμε το γλάσο σοκολάτας

για το γλασσο
Εχω λιώσει στα μικροκύματα κρέμα γάλακτος με σοκολάτα προσθετουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ανακατεύουμε ώστε να μία ομογενοποιηθει το αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία του και το ρίχνουμε πάνω από το μπισκοτογλυκό μας
Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και βάζουμε το μπισκοτογλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμο το μπισκοτογλυκό μας διακοσμεί ο καθένας όπως επιθυμεί