Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Συστατικά:
180 γρ βούτυρο
1 κουτί dulce de leche (ζαχαρούχο γάλα)
2 αυγα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι σίτου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Dulce de leche για διακόσμηση
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Παρασκευή:
Φούρνος προθερμασμένος στους 180°C.
1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το dulce de leche. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ που έχουμε περάσει προηγουμένως από σήτα μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολα βάζουμε λίγο από το προηγούμενο μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Πιέστε το κέντρο με τον αντίχειρά σας για να σχηματιστεί μια λακκούβα και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά.
2. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Γεμίζουμε το κέντρο των μπισκότων με λίγο dulce de leche και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Πως φτιάχνουμε Dulce de leche
Τοποθετήστε το κουτι με το ζαχαρούλο πλαγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να είναι τουλάχιστον 5 εκ πάνω από το κουτι.
Βάλτε το δοχείο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για δύο έως τρεις ώρες. Δύο ώρες θα παράγουν ελαφριά καραμέλα και τρεις ώρες θα παράγουν σκοτεινή καραμέλα.
Ελέγχετε κάθε τριάντα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το δοχείο.
Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε το δοχείο από το δοχείο νερού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει.
Μην ανοίγετε το δοχείο όταν είναι ζεστό. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
Αυτό το δοχείο καραμέλας θα διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες. Μόλις ανοίξετε το κουτί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το dulce de leche στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.
Καλή Απόλαυση