Υλικά

180 g βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
220 g (1 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 g (2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου (με αέρα). Βουτυρωνουμε και στρώνουμε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το απλό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Πλαθετε το μείγμα σε μικρές μπάλες (2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα ανά μπάλα).

Τοποθετήστε τις μπάλες μπισκότων στα ταψιά και χρησιμοποιήστε την άκρη του μικρού σας δακτύλου για να δημιουργήσετε μια εσοχή στη μέση που πηγαίνει περίπου το ένα τρίτο έως το μισό της διαδρομής προς τα κάτω).
Τοποθετήστε μια πολύ μικρή (ΜΙΚΡΗ!) ποσότητα μαρμελάδας σε κάθε εσοχή.

Βάλτε τα ταψιά στο ψυγείο και αφήστε τα για 30 λεπτά.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά για 10 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες τόνου και πατάτας
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό με γιαούρτι και φρούτα