Υλικά
για τη Σφολιάτα:
60 ml κεφίρ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
120 g βούτυρο
260 g αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
για τη Γέμιση:
50 g ζάχαρη
50 g νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της Σφολιάτας:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το κεφίρ και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο αλεύρι. Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
Προσθέστε το μείγμα με το κεφίρ στα ψίχουλα και ζυμώστε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Σκεπάστε τη ζύμη με ένα πιάτο και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προετοιμασία της Γέμισης:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τις νιφάδες καρύδας.
Συναρμολόγηση και Ψήσιμο:
Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ένα λεπτό ορθογώνιο φύλλο.
Πασπαλίστε το φύλλο με το μείγμα ζάχαρης-καρύδας και πιέστε ελαφρά με τον πλάστη.
Διπλώστε τις δύο απέναντι άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Πασπαλίστε ξανά με γέμιση και πιέστε ελαφρά.
Διπλώστε ξανά τις άκρες προς τα μέσα και πασπαλίστε με γέμιση.
Εφαρμόστε την άκρη του ορθογωνίου στην άλλη άκρη, δημιουργώντας ένα ρολό. Πασπαλίστε με γέμιση.
Ανοίξτε το ρολό σε ένα πιο λεπτό φύλλο.
Πασπαλίστε με γέμιση και κόψτε το φύλλο σε μικρά ορθογώνια.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!