Μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά
Πρόκειται για μικρές κοτολέτες τηγανισμένες σε τηγάνι. Παρασκευάζονται από κιμά κοτόπουλου και λαχανικά – πατάτες, καρότα και κρεμμύδια. Οι κοτολέτες είναι πολύ ζουμερές και απαλές, και επίσης πολύ υγιεινές.
Μπορούν να σερβιριστούν στο τραπέζι χωρίς συνοδευτικό, είναι καλύτερα να τα συμπληρώσετε με μια ελαφριά σαλάτα ή σάλτσα.
Συστατικά
Κιμας Φιλέτο κοτόπουλο 400 γρ
Καρότο 1
Πατάτα 2-3
Κρεμμύδι 1
Αυγό κότας 1
Γάλα 100 ml
Φυτικό λάδι 50 γρ
Αλας
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα προϊόντα σύμφωνα με τη λίστα. Ξεφλουδίστε και πλύνετε τα λαχανικά.
2. Τρίβουμε τα καρότα στον ψιλό τρίφτη, τα προσθέτουμε στον κιμά.
3. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα βάζουμε επίσης στο μπολ με τον με κιμά.
4. Χτυπήστε το σε ένα αυγό, ρίξτε το γάλα, προσθέστε αλάτι και αλεσμένο πιπέρι κατά βούληση.
5. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά, αποκτώντας μια ομοιογενή μάζα.
6. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές της σούπας λάδι, το ζεσταίνουμε. Ρίξτε τη ζύμη στο καυτό λάδι χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας. Τηγανίζουμε τις κοτολέτες σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι.
7. Μετά το τηγάνισμα, μεταφέρετε τις κοτολέτες σε ένα πυρεξ ελαφρως λαδωμενο καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Βάζετε το πυρεξ με το περιεχόμενο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνετε τις κοτολέτες για τα επόμενα 15 λεπτά, εως ότου παρουν ωραίο χρώμα. Αντί για φούρνο, οι κοτολέτες μπορούν να μαγειρευτούν στον ατμό σε μια κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
8. Σερβίρετε τις έτοιμες κοτολέτες στο τραπέζι. Είναι νόστιμες και ζεστες και κρύες.
Καλή όρεξη!