Μπιφτέκια με πατάτα
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
3 κ.σ. αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι. Το στύβουμε πολύ δυνατά και πετάμε όλο το ζουμί. (Ο χυμός θα κάνει τα μπιφτέκια να διαλύονται). Καθαρίζουμε και τρίβουμε και την πατάτα.
Ανακατεύουμε το τριμμένο κρεμμύδι με τον κιμά.
Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι και τα μπαχαρικά, με το χέρι σας, ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Το μείγμα θα είναι πολύ κολλώδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετήστε ένα μπολ με νερό κοντά σας, βρέξτε τα χέρια σας, πάρτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, πλάθετε σε οβάλ και τηγανίζετε στο λάδι, περίπου 5 λεπτά
από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα.
Σερβίρετε ζεστό με ντομάτες, πατάτες και αγγουράκι
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορείτε να βράσετε τις πατάτες από πριν, να τις πολτοποιήσετε και να τις προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά.
Για να τηγανίσετε τα μπιφτέκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι, λάδι κανόλας ή λάδι αβοκάντο.
Για να τα ψήσετε , προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμους και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στη μέση του χρόνου.
Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για έως και 3 μήνες.