Υλικά:
Για τις πατάτες:
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Ρίγανη
Κουρκουμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μουστάρδα
1 μεγάλο λεμόνι
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 ποτήρι νερό
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. κιμάς (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός)
4-5 φέτες ψωμί του τοστ (στεγνές)
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Δυόσμος
1/2 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
Εκτέλεση:
Έβαλα πρώτα τις πατάτες μόνες τους στο ταψί με μπόλικο λαδάκι αλάτι πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, ρίγανη, κουρκουμα, κρεμμύδι μεγάλο σε μακριές
φέτες , μουστάρδα, λεμόνι , κόκκινη πιπεριά και 1 ποτήρι νερό..
Έψησα μισή ώρα (ή μέχρι να πάρουν χρώμα καλό από πάνω οι πατάτες) σε δυνατό φούρνο και έβγαλα μετά και έβαλα τα μπιφτέκια από πάνω.
(Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά kai μισό χοιρινό , 4-5 φέτες ψωμί τοστ (στεγνές) στο μουλτι , λαδάκι ρίγανη αλάτι πιπέρι, μπόλικο μαϊντανό,
λίγο δυόσμο, κρεμμύδι..και μισή πιπεριά Φλωρίνης ) έψησα άλλη μισή ώρα και γύρισα λίγο τα μπιφτέκια να πάρουν και από την άλλη καλό χρώμα.. Να μείνει με ωραίο ζουμακι και λαδάκι στο τέλος.. (αν χρειασθεί προσθέτω ΛΙΓΟ νεράκι στα μισά)..(αν ο κιμάς είναι σφιχτός, βάζω λιιιγο νεράκι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να είναι αφράτος)
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Δέσποινα Μπο