Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1,200 γρ γάλα φρέσκο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
2 κ.σ.κορν Φλάουερ
100 γρ.βούτυρο.
Εκτέλεση
Για την Κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη,το ξύσμα από ένα λεμόνι,τις βανίλιες,λίγο αλάτι,και το κόρν φλάουερ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μετά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη καλά από πάνω για να μη κάνει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2-3 ώρες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας η βάζουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα το ανοίγουμε μεγαλύτερο λίγο από το ταψί και ρίχνουμε την κρέμα.
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτα και το βάζουμε από πάνω κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω.
Χαράζουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και την ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις,μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!! Καλή επιτυχία!!!♥️♥️♥️
Αυτή η Υπέροχη Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη