Παραδοσιακή Συνταγής μιας Ιταλίδας γιαγιάς

Υλικα:

130γρ νερό,
100γρ αλεύρι (κατά προτίμηση σιμιγδάλι),
5γρ αλάτι,
ζάχαρη,
αρκετό λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι γρηγορα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Γυρίστε αμέσως το μείγμα σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής και δουλέψτε το λίγο περισσότερο.
Εάν το μείγμα είναι πολύ ζεστό, τοτε παρτε κατι λεπτο και πλακε και ζυμώστε.
Ξεκινήστε λοιπόν να δίνετε το σχήμα όπως στην εικόνα, αν δεν μπορείτε να το κάνετε είναι εντάξει και να κάνετε μερικούς κύκλους.

Τηγανίζουμε μέχρι το επιθυμητό χρώμα και όταν ακόμα ζεστό πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με κρυσταλλική ζάχαρη.
Για να δώσω λίγο άρωμα, προσθέτω ζάχαρη βανίλιας και μια πρέζα κανέλα στη ζάχαρη.
Είναι η προσωπική μου παραλλαγή. Επίσης πασπαλίζονται και με μέλι. Είναι μια άλλη ωραίαο εναλλακτική λύση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροTo καλύτερο κέικ μπισκότων
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα μήλου σε φόρμα