Μπριζόλες ντυμένες με ντομάτα μανιτάρια και τυρί
Υλικά:
Πατάτες -500γρ.
Χοιρινό κρέας (μπριζόλες χωρίς κόκκαλο) – 700g.
Αλάτι – 1/2 κουτ.
Μείγμα μπαχάρι για χοιρινό κρέας(προαιρετικά) – 1/2 κουτ.
Μαύρο πιπέρι – για γεύση
Σκόρδο σκόνη – 1/3 κουταλάκι του γλυκού
Μανιτάρια – 200γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Ντομάτες -2τμχ.
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
Αυγό -1.
Αλεύρι για επάλλειψη
Τυρί κίτρινο τριμμένο – 120γρ.
Γιαούρτι ή μαγιονέζα – 5 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αλάτι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βραζουμε.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τις χτυπάμε.
Αλατίζουμε και καρυκεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών ,πιπέρι, σκόνη σκόρδου
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβρανη και βάζουμε στο ψυγείο
Κόβουμε σε μικτά κομματάκια τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λαδι σοτάρουμε τα μανιτάρια με πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις οι πατάτες βράσουν στραγγίζουμε ρίχνουμε μέσα 50 γρ βούτυρο και τις λιώνουμε
ενώ ρίχνουμε και λίγο για να γίνει ένας τέλειος πουρές και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, 1/2 κγ αλάτι και χτυπάμε, ενω σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
Βγάζουμε το μπριζόλες από το ψυγείο τις περνάμε απο το αυγό και από το αλεύρι και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Από πάνω απο κάθε μπριζόλα 2 φέτες ντομάτα, κρεμμύδια, μανιτάρια
και τα σκεπάζουμε με πουρέ.
Τελος απο πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο και επαλείφουμε με γιαουρτι ή μαγιονέζα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30-40 λεπτά και θα γίνουν τέλεια
Subscribe to recipe’s youtube channel here