Η νηστίσιμη κανελόπιτα είναι με αφράτη υφή και πλούσιο άρωμα. Η κανέλα το γαρύφαλο και το λικερ συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

340 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκάλι
340 γρ Νερό
175 γρ Ηλιέλαιο
450 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ Ξύδι
2 Βανίλιες
2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
2 Σφηνάκια Λικέρ Μαστίχα με Κανέλα ή Λικέρ Κανέλας
560 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/2 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε μία μεγάλη λεκάνη τα υγρά υλικά δηλαδή το χυμό πορτοκάλι το νερό το ηλιέλαιο και τις βανίλιες

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι της ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε δύο σφηνάκια λικέρ μαστίχας χίου με κανέλα. Επειτα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν μεταξύ τους
Τέλος προσθέτοντας στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι της σόδα και το μπέικιν κοσκινισμένα
Ανακατεύουμε απαλά μ ένα σύρμα να ενσωματωθούν όλο τα υλικά μεταξύ τους και είναι έτοιμη η κανελλόπιτα για ψήσιμο

Οταν πλέον έχουν ενωθεί όλο τελικά μεταξύ τους αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο και λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμη ψημένη η κανελόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ο καθένας τη διακοσμει όπως επιθυμεί

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα χωρίς σιρόπι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό