Διαφήμιση

Συστατικά

2 μεσαία κεφαλια πράσινο λάχανο , βγάζουμε τους πυρήνες, και τα φύλλα αφαιρούνται προσεκτικά και διατηρούνται
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ντοματατοπελτέ
Αλάτι 
450 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1/4 φλιτζάνι λευκό ρύζι
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 1/2 φλιτζάνια)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κολιανντρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. ξηρό βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μικρές ντομάτες

Οδηγίες
Περικοψτε τα χοντρά κομμάτια του λάχανου και κρατήστε τα, βάλτε τα φύλλα στην σειρα  και ανέπαφα, κόψτε τα πολύ μεγάλα φύλλα στη μέση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με σιγοβράζοντας, καλά αλατισμένο νερό , προσθέστε 3 με 4 φύλλα λάχανου κάθε φορά και σιγοβράστε μέχρι 3 έως 5 λεπτά να είναι μαλακά. Αφαιρέστε απαλά χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσουν. Αδειάστε το νερό από το δοχείο και προσθέστε το βούτυρο. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια χτυπήστε τον πελτέ ντομάτας και 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να λειανθεί. Ρίξτε αλάτι, και σβήστε την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και τα φρέσκα και αποξηραμένα βότανα αλατίστε με 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, απλώστε αυτά που έχετε κόψει από τα λάχανα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ρίξτε την προετοιμασμένη σάλτσα ντομάτας και αφήστε στην άκρη.

Διαφήμιση

Ετοιμάστε ένα φύλλο λάχανου κάθε φορά σε μια καθαρή επίπεδη επιφάνεια εργασίας, τοποθετήστε 2 κοφτές κουταλιές της σούπας του μείγματος κιμά σε μια γραμμή στο κέντρο του κάθε φύλλου. Διπλώστε τις πλευρές των φύλλων πάνω από το γέμισμα για να καλύψετε, στη συνέχεια στρέψτε προσεκτικά τα φύλλα κάτω απο το σώμα του ντολμά. Μεταφέρετε στην κατσαρόλα με την κατω πλευρά του ντολμά πάνω από το στρώμα λάχανου που φτιάξαμε στην κατσαρόλα. Βάλτε μέσα ολόκληρες τις ντομάτες  ανάμεσα στους ντολμάδες
Σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει πάνω σε μεσαία-υψηλή φωτιά, στη συνέχεια μειώστε σε λίγο μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να έχει εξατμιστεί και το ρύζι να είναι τρυφερό, περίπου 45 λεπτά (προσθέστε μικρές ποσότητες νερού μόνο όπως απαιτείται για τον ατμό). Μεταφέρετε τις ντομάτες σε μια πιατέλα αν θέλετε και σερβίρετε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό με κάθε σάλτσα που έχει απομείνει στην κορυφή.

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση